Lærepladssituationen i Faaborg-Midtfyn

Status på lærepladssituationen i Faaborg-Midtfyn såvel som på landsplan varierer en del hen over året. Det skyldes flere ting. I en tid som denne med en verdensomspændende pandemi har oveni påvirket lærepladssituationen på en måde, hvor nogle erhverv er lukket helt ned gennem en længere periode og derfor heller ikke har ansat den andel af lærlinge og elever, som har været vanlig for erhvervet.

De 8 erhvervs- og uddannelsesområder, som Fyns Fremtid særligt har rettet fokus på; Smed, Tømrer, VVS, SOSU, Landbrug, Industritekniker, Murer og Elektriker har ikke været ramt af nedlukning og derfor ser vi også, at der heller ikke er nedgang i ansættelserne af lærlinge og elever inden for disse områder. Tværtimod har en del hjælpeinitiativer under pandemien ligefrem øget andelen af praktikpladser. Lokalt ses blandt andet tømrerområdet, hvor virksomhederne ligefrem har vanskeligt ved at finde elever, der vil i lære som tømrer. Det samme gælder også inden for smed og industritekniker, som på linje med landbruget efterlyser flere unge, der vil vælge netop disse karriereveje.

Opfordringen herfra er således, at går du som ung og overvejer din fremtid, så kan du blive en dygtig faglært helt tæt på, hvor du bor. Desuden er der spændende videreuddannelsesmuligheder og ikke mindst potentiale for at realisere drømmen om at få din egen virksomhed!

Vil du høre mere om dine fremtidsmuligheder, så kontakt din personlige Ungdomsuddannelsesvejleder, som du finder her: Find min vejleder

Se også meget mere på vores andre sider – klik her for at komme til forsiden

Rasmus, Tømrerlærling og Anders Tømrermester

PH Byg Faaborg A/S

Status på lærepladssituationen i Faaborg-Midtfyn såvel som på landsplan varierer en del hen over året.

Skoleliste

Her er listen over de skoler som er med i samarbejdet på Fyns Fremtid.