Lærepladsgaranti

Som ung i Faaborg-Midtfyn tilbyder vi dig nu lærepladsgaranti indenfor otte fagområder. Det betyder, at hvis du bor i Faaborg-Midtfyn Kommune og søger en erhvervsuddannelse inden for ét af de otte områder nedenfor, er du sikker på at kunne få en læreplads her i kommunen, hvis du opfylder kravene.

Lærepladsgaranti er en garanti til dig som ungt menneske i Faaborg Midtfyn.

Du kan også altid tage fat i den lokale erhvervsskoles lærepladskonsulent

Søg aktivt

Du skal selv aktivt søge læreplads under hele dit grundforløb og kontakte flere forskellige virksomheder for at få en aftale

Bestå grundforløb

Du skal være aktiv i undervisningen og gennemføre og bestå dit grundforløb på erhvervsskolen.

Vær mobil

Du skal være indstillet på at være mobil. Faaborg-Midtfyn Kommune dækker over et stort område. Så du skal være villig  til at køre/pendle på tværs at kommunen. 

Gør dig umage

Du skal gøre dig umage og vise både interesse og motivation for din uddannelse på grundforløbet og når du kommer i lære.

Særlige krav

Nogle fagområder kan have særlige krav som “Ren Straffeattest” eller kørekort for at man kan få en lærepladsaftale.

Mulig skolepraktik

Der kan være ventetid på at få en læreplads. Indenfor de håndværksmæssige fagområder kan du komme ud for at skulle starte i skolepraktik i en periode, inden du har en fast aftale om læreplads med en virksomhed.

Skoleliste

Her kan du finde listen over de skoler som er med i samarbejdet.

Bliv Landbrugsuddannet - uddannelseretning

Landbrug

Vil du have et arbejdsliv, hvor du hver dag arbejder med husdyr eller jordbrug og får et frit liv, helt tæt på naturen? Så er landbrugsuddannelserne noget for dig.

Læs mere her

Industriteknikker

Er du god til teknik og maskiner? Og kunne du tænke dig at arbejde med det hver dag og være med til at skabe fremtidens industriteknologiske løsninger? Så er en uddannelse i industrien noget for dig.

Læs mere her

Bliv murer - uddannelseretning

Murer

Kan du lide at skabe og bygge? Og sætter du en ære i både at bygge og vedligeholde vores huse? Så er murerfaget noget for dig.

Læs mere her

Bliv elektriker - uddannelseretning

Elektriker

Er du teknikeren, der er vild med at forbinde os mennesker, så vi både kan se hinanden på nettet og inde i dagligstuen? Så er uddannelsen som elektriker noget for dig.

Læs mere her

Bliv smed - uddannelseretning

Smed

Er du vild med at arbejde med metal og skabe store og små konstruktioner, der dur? Og har du lyst til at lære nyt og være med til at afprøve og udvikle de nyeste teknikker og maskiner? Så er smedefaget noget for dig.

Læs mere her

Bliv Tømrer - uddannelseretning

Tømrer

Er du vild med at bygge og konstruere i træ og forskellige andre byggematerialer? Og kan du lide at bruge din viden til at rådgive andre? Så er tømrerfaget noget for dig.

Læs mere her

Bliv VVS - uddannelseretning

VVS

Vil du være med til at gøre vores bygninger moderne og intelligente? Og arbejde med bæredygtighed og med at udnytte energien optimalt? Så er en uddannelse indenfor VVS noget for dig.

Læs mere her

Bliv SOSU - uddannelseretning

SOSU

Vil du gerne arbejde med mennesker? Og gøre en stor forskel i hverdagen for de mennesker, du arbejder med og hjælper? Så er Social- og sundhedsuddannelserne noget for dig.

Læs mere her.

Virksomhedslisten

Klik på virksomheden for at læse meget mere.